Sporten voor het Sophia!

Ga ik het doen dit jaar? Ben ik fit genoeg om een spinningmarathon mee te doen? Nee dat bij lange na niet, maar met een bewust leefpatroon en trainen moet dit vast goed gaan komen, toch? Dit jaar is de spinningmarathon al 2 keer eerder verzet, van februari naar juni en nu naar 18 september welke vooralsnog door gaat, trainen maar dus! Ik wil jullie graag meenemen in mijn voorbereiding naar het moment dat ik dus een mijn allereerste spinningmarathon ga fietsen, lezen jullie mee? Tips zijn welkom ;) 

Lees meer »

De 3 jaar controle

Bij een nieuw levensjaar hoort ook weer een nieuwe controle bij de kinderarts/neonatoloog, tenminste als je kindjes te vroeg geboren zijn hoort dit erbij. Deze keer was het weer eerst bij de fysiotherapeut en daarna bij de kinderarts, maar dan wel gezamenlijk, hiermee bedoel ik op de praktijk van de fysiotherapeut waar de kinderarts dan ook aanwezig is, hoe de test ging en de controle een week later lees je in mijn nieuwste blog. Moeten we weer snel terug of worden de jongens voorlopig even losgelaten? 

Lees meer »

Drie jaar: jarig en geboren op Wereld Prematurendag

Wow het is gewoon alweer 3 jaar geleden dat onze mooie mannetjes op de wereld kwamen. Tot die dag 17 november 2017 had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord van Wereld Prematuren dag, want eerlijk is eerlijk hier ben je ook echt niet mee bezig als je hier nog nooit mee te maken hebt gehad. En juist daarom is het zo belangrijk hier awareness voor te krijgen, want jaarlijks worden er 11000 baby's te vroeg geboren en jaarlijks krijgen de ouders van deze premature kindjes te maken met de nodige stress, slapeloze nachten en niet te vergeten al die dingen die ze om deze vroeggeboorte moeten regelen. Bij ons waren de boys onze eerste kindjes, maar moet je je voorstellen als je nog één of meerdere kindjes thuis hebt zitten die jou aandacht net zo hard verdienen, maar jij er nu niet voor ze kan zijn en ze het ook lastig uit kan leggen, want jonge kinderen mogen niet mee naar de NICU. Zo ik denk dat mijn punt wel duidelijk is waarom er meer awareness zou moeten komen voor deze dag en deze kindjes en ouders. Daarom schrijf ik nu mijn bevallingsverhaal, want ja ik weet die ook na 3 jaar nog tot in detail en zal die bewuste dag en periode nooit vergeten al doen onze jongens het goed, heel goed zelfs!

Lees meer »

Week 4 hoe hebben we het deze keer overleefd?

Deze week was rustiger dan de afgelopen weken, ik had veel dienst maar werd niet opgeroepen. Goed teken  eigenlijk, dat betekent dat ze het nog goed aankunnen met het eigen personeel van de betreffende afdelingen. Wel ben ik opgeroepen voor de kweekpoli, weer iets nieuws. 

Lees meer »

Dag van de couveuseouders

Vorige week was er geen blog van mij, ik had het die week nogal druk gehad en moest echt even aan mijzelf denken, maar ik ben er weer! En dit keer met een onderwerp wat mij aan het hart gaat, namelijk de dag van de couveuseouder. Ik ben dit  zelf ook en ik weet dan ook als geen ander wat je dan meemaakt en iN welke rollercoaster je dan terecht komt! Dit is en dat zeg ik niet om vervelend te doen, maar niet te bevatten voor iemand die dit niet heeft meegemaakt, maar er zijn zeker ook mooie kanten. Wij hebben hier hele waardevolle vriendschappen aan overgehouden!  

Lees meer »

Het drama wat slapen heet

Boy where did we go wrong? Ik weet het oprecht even echt niet meer wat het slaapgedrag van onze twins betreft, het ging zo goed, ze sliepen zelfs een hele nacht door en in eigen bed. Maar nu? Het is echt één groot drama en we weten niet waarom of wat er nu aan de hand is, nu is het ook allemaal niet zo makkelijk. Aan een peutertweeling kan je wel vragen waarom ze niet doorslapen, maar of daar nu iets zinnigs van komt? Nah, we moeten het zelf zien uit te vogelen. Ooit zij iemand tegen mij, je krijgt alleen de uitdagingen die jij ook echt aankan, nou na bijna twee en een half jaar vraag ik me dit toch echt af...

Lees meer »

Op jacht naar een bakfiets

Waarom op jacht naar een bakfiets zou je denken? Eigenlijk roep ik dit al sinds dat wij wisten dat er niet 1 maar 2 kindjes onderweg waren, nu gaat het nog prima hoor op de fiets, 1 voor en 1 achterop, maar wat als ze te zwaar worden? Hoe moeten we dan alleen weg? Daarbij een keer om boodschappen op de fiets is ook weleens fijn, dat je dan ook echt iets mee kan nemen, in plaats van een paar kleine dingetjes.

Lees meer »

Een week uit het leven van een werkende mama

Een week uit het leven van een werkende mama, een mama met een peutertweeling en een mama die werkzaam is in de zorg. Week 3 van de 'intelligent lockdown' zoals deze wordt genoemd door het kabinet gaat van start, ik neem je mee in de 2de week hiervan. Hoe is het en hoe gaat de volgende week of de volgende weken worden, want we kunnen nu nog nergens een zeker antwoord op krijgen. Avonturen zijn er op dit moment ook niet echt, maar dat is herkenbaar voor iedereen. Jong en oud, gezinnen met jonge en/of oudere kinderen, de senioren onder ons, het raakt iedereen. Mijn man is nog thuis en probeert waar hij kan te werken, gelukkig is er nog wel de mogelijkheid dat ik gewoon mijn 'mamadag' ofte  wel mijn standaard vrije dag in de week krijg.

Lees meer »

Iedere dag papadag

Ineens was het iedere dag papadag, hoe gek is dat? Tussen alle andere blogs over het Coronavirus, lees je hier mijn ervaringen. Hoe gaan wij hiermee om? Is het te doen/regelen? Of is het allemaal gewoon echt niet mogelijk? De gastouder dicht, papa die thuis moet werken en mama die dat niet kan omdat ik in het ziekenhuis werk, wat een gedoe! GEEN HANDEN MEER SCHUDDENAl een tijdje volgde ik het nieuws over het Coronavirus in Italië, tsja wie niet toch? Net iets meer toen de eerste besmettingen ook hier in Nederland aan de orde kwamen en er steeds meer over gecommuniceerd werd in het ziekenhuis waar ik werk. Het begon natuurlijk allemaal heel rustig, geen handen meer schudden, iets wat eigenlijk in ons DNA zit moesten we afleren. Bij iedere patiënt die ik binnenriep op de poli waar ik werk als doktersassistente moest ik mijn handen op de rug houden om toch niet in de fout te gaan. Gelukkig hielpen de mensen erg mee, handalcohol werd een nog grotere vriend dan die al was en handschoenen die we toch al in veelvoud gebruikten worden nu toch nog iets vaker gepakt.

Lees meer »

Met een tweeling naar de sneeuw, do or don't?

In mijn vorige blog vertelde ik over de reis naar Oostenrijk toe, nu vertel ik hoe we deze week met het gezin hebben beleefd. Wat hebben we een plezier gehad, maar we hadden ook een ziek kindje met hoge koorts. Het was een week van uitersten, zo waren de bergen groen en het volgende moment waren ze weer prachtig wit. We heb zon, regen, veel wind, maar gelukkig ook heel veel sneeuw gezien, en laten we eerlijk zijn we kwamen wel voor de sneeuw.

Lees meer »

Op naar de wintersport

Deze week een blog over de autoreis naar ons vakantie adres, wat hebben we er naartoe geleefd, alleen al met de aankopen van de skipakjes voor de boys en het inpakken. Met een peutertweeling op wintersport, is het een aanrader of kun je beter nog even wachten? Natuurlijk is dit voor iedereen anders, maar hoe het ons verging? Dat lees je hieronder. 

Lees meer »

Dag van de couveuseouders

Vorige week was er geen blog van mij, ik had het die week nogal druk gehad en moest echt even aan mijzelf denken, maar ik ben er weer! En dit keer met een onderwerp wat mij aan het hart gaat, namelijk de dag van de couveuseouder. Ik ben dit  zelf ook en ik weet dan ook als geen ander wat je dan meemaakt en iN welke rollercoaster je dan terecht komt! Dit is en dat zeg ik niet om vervelend te doen, maar niet te bevatten voor iemand die dit niet heeft meegemaakt, maar er zijn zeker ook mooie kanten. Wij hebben hier hele waardevolle vriendschappen aan overgehouden!  

Lees meer »