Potjestraining

Gepubliceerd op 15 augustus 2020 om 22:53

POTJESTRAINING

De laatste tijd werd het steeds duidelijker dat de jongens toe zijn aan zindelijkheidstraining. Tenminste ik denk dat ik een aantal signalen zag, ik ben ook voor het eerst mama, oke wel gelijk 2 tegelijk blijft bijzonder! Maar welke signalen zag ik dan?

> Liever geen luier aan willen;

> Meegaan naar het toilet en op het potje gaan zitten;

> Wanneer er geplast of gepoept is door de boys komen ze dit vaak vertellen, echt niet altijd, maar wel vaak. 

 

IN DE BLOTE BILLEN

we hadden lekker vakantie de afgelopen 3 weken, even tijd om op adem te komen en samen met het gezin tijd voor elkaar te hebben. De eerste 2 weken was ook mijn man thuis en hebben we leuke uitstapjes met z'n allen gemaakt. In de 3de week dacht ik waarom niet? Ik ga het gewoon proberen, het was toch heet buiten, dus in de blote billen lopen was niet echt een heel groot probleem! Ik denk zelf dat de boys het stiekem wel lekker vonden met deze temperaturen. Waar normaal Lucas altijd het voortouw neemt (onze kleine durfal, niet denken maar doen) was dat nu niet het geval en was het toch echt Valentijn die als eerste een plas op de pot deed! Normaal gesproken kijkt Valentijn goed de kat uit de boom en kijkt eens goed hoe broerlief dit aanpakt, waarna hij het in 1 keer goed doet. Hij moet gedacht hebben, zo broer nu laat ik het jou eens zien! 

 

BELONEN

er zijn zoveel vormen van belonen, maar hoe trots de boys zijn wanneer ze een stickertje mogen plakken wow! Ik heb een lijst gemaakt voor wanneer de heren op het potje plassen en wanneer ze ook poepen op het potje, na 5  keer krijgen ze een klein cadeautje, maar zover zijn we nog niet, want beloning in welke vorm dan ook de heren vinden het wel weer welletjes zo en zijn er weer mee gestopt. Dwingen is geen goed idee, dus ik kijk naar wat ze zelf aangeven, maar stimuleer het wel door te vragen of ze moeten plassen/poepen en of ze op de pot willen gaan zitten. Ook hier zit vaak een beloning aan vast, ze mogen even voor de televisie zitten, zodat de aandacht even verplaatst is.

 

BINNEN EEN WEEK

ik hoor om mij heen vaak, oh ze waren hier zo zindelijk of hier waren ze al zindelijk met een jaar hoor. Wij hebben bewust gewacht tot de boys signalen zijn gaan afgeven er aan toe te zijn, zodat we makkelijker kunnen doorpakken, maar wel op eigen tempo. Binnen een week gaat het hier niet lukken, wel hebben we de gastouder alvast ingelicht en ook bij haar komt er een beloningskaart te hangen waar de boys stickers op mogen plakken en wat helpt er beter dan andere kindjes ook op de pot te zien gaan? Hier gaat letterlijk het spreekwoord op als er 1 schaap over de dam is.... 

 

TO BE CONTINUED

We zijn nog niet zover dat de heren zindelijk zijn, maar we zijn zeker op de goede weg! Hoelang dit nog gaat duren, ik heb werkelijk waar geen idee, dit kan ineens snel gaan, maar dan moet het karaktertje van de boys ook meewerken en amai dat hebben ze allebei. Als de heren iets anders in gedachten hebben zal het ook niet snel gebeuren. Ik ben benieuwd! Niet alleen naar hoelang de boys erover gaan doen, maar ook hoe hebben jullie dit aangepakt? 

 

Liefs Amy 

 

 

[ M O M O F T W I N S ] 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.