Op naar de wintersport

Gepubliceerd op 21 maart 2020 om 23:20

Deze week een blog over de autoreis naar ons vakantie adres, wat hebben we er naartoe geleefd, alleen al met de aankopen van de skipakjes voor de boys en het inpakken. Met een peutertweeling op wintersport, is het een aanrader of kun je beter nog even wachten? Natuurlijk is dit voor iedereen anders, maar hoe het ons verging? Dat lees je hieronder. 

 

VOORPRET

Rond augustus vorig jaar hebben we besloten om weer op wintersport te gaan, dit ook omdat de autoreis naar Frankrijk afgelopen zomer eigenlijk heel goed ging, dus waarom niet alleen dan nu naar de sneeuw, daarbij is de een voorjaarsvakantie een mooie onderbreking voor tussendoor. We hebben gelijk een mail gestuurd naar waar wij eerder geweest zijn namelijk Alpenblick. Natuurlijk zat de resuliere voorjaarsvakantie vol, maar onze boys zijn 2 en dan is dat gelukkig nog niet nodig, dus kregen wij deze week door als datum. We hebben de gastouder ingelicht en zijn gaan kijken naar skikleding voor de boys. Deze hebben we gevonden bij de Lidl voor een leuke prijs, want ik bedoel maar ze hebben het 1 week aan, dus het hoeft voor mij geen hele dure kleding te zijn. Onze skikleding ook van zolder gehaald, eens kijken of we hier na een aantal jaar en een tweelingzwangerschap nog in pasten (gelukkig wel). Mijn paspoort en rijbewijs moesten vernieuwd worden (duur grapje dus) en we hadden een vignet nodig, normaal gesproken is dat zo een sticker op je autoruit, maar dit nu dus ook digitaal, al moet je er dan wel op tijd bij zijn, want het koppelen duurt 18 werkdagen, als je naar de ANWB gaat ben je dus wel sneller. Een digitaal vignet is te verkrijgen bij verschillende websites, maar deze (zie links is het snelst).

DAAR GAAN WE DAN

Eindelijk is het zover, we gaan met het gezin een weekje naar Oostenrijk! Al heel wat jaartjes gaan we met mijn familie naar hetzelfde plaatsje Raggal in Vorarlberg. Nu is het ook de beurt aan onze jongens om mee te gaan. Toen we eindelijk in de auto zaten ging er toch wel een heel bekend kinderliedje door mijn hoofd 'ik heb mijn wagen volgeladen'.  Wat kan een mens veel spullen meenemen en dan nog denken dat het niet voldoende is, echt overal lag wel iets in de auto, de kofferbak, achter de stoelen, tussen de stoelen van de boys, voorin bij mijn voeten en dan ook nog een volle dak koffer, maar bepakt en bezakt konden we dan toch eindelijk gaan rijden. Ook moest er natuurlijk wat te eten en drinken. mee, dus nog even broodjes gesmeerd en ingepakt, paste er gewoon nog bij ook.

DE AUTORIT

Deze vrijdag had mijn moeder opgepast, want wij moest allebei gewoon werken. Wat fijn is als 1 van de oma's oppast dan koken zij ook, dus kunnen wij gewoon aanschuiven. Zeker als je die avond wil vertrekken is dat een feest. Wij zijn gaan rijden rond 20.00 uur, iets later dan voorgenomen in verband met het ritme van de boys, maar ze lieten het toe. We moesten ook nog een tussenstop bij Opa en Oma maken, want waar wij niet aan hadden gedacht was om het campingbedje op te halen en we hebben er toch echt wel 2 nodig. We hebben genavigeerd met Google Maps en deze gaf aan dat de reis ongeveer 9 uur zou gaan duren, de tussenstops voor het tanken en onze wissels om te rijden daargelaten. We hebben wat vaker gewisseld dan anders, maar waren ook behoorlijk moe, we hadden allebei gewoon een werkweek achter de rug en waren/zijn ook echt toe aan vakantie!  Wat zo fijn is aan een vakantie naar Oostenrijk of landen daaromheen zijn de Duitse wegen en de schone toiletten en niet gewoon een gat inde grond  of een toilet zonder bril (alsof wij vrouwen dat niet nodig hebben). Daarbij zijn de ruimtes om eventueel je kids te verschonen ook schoon, heel fijn dus! Dat laatste is niet nodig geweest en uiteindelijk maar goed ook, wat hoe dom is het om met een tweeling van 2 op vakantie te gaan en de luiers te vergeten, die dan ook serieus nergens te verkrijgen waren... Tijdens de reis werden we nog een keer omgeleid door ik weet wat waar, zo blij in een tijdperk te leven met navigatie, want echt ik kom anders echt nergens. Uiteindelijk kwamen we om 6 uur in de ochtend aan, hele mooie tijd.

 

GOED GEDAAN

Wat hebben de boys het goed gedaan! Ze werden af en toe even wakker tijdens onze tussenstops, maar sliepen dan al snel weer verder. 1 keer hebben we het wondermiddel wat een Ipad heet gebruikt met grote vriend Booba, aanrader voor kids (vinden wij en onze boys inmiddels ook. Maar langer dan 3 minuten was er niet nodig, want er was weer luid gesnurk te horen op de achterbank. Wij waren wel helemaal de punt af en waren dan ook blij dat het tijd was voor het slaapje van de boys konden wij stiekem even mee een dutje doen, om de dag weer door te komen. Voordat we dit konden doen moesten we natuurlijk nog wel even op zoek naar luiers! Gelukkig hadden we die snel gevonden! 

 

Wij gaan genieten van een al zeg ik het zelf welverdiende vakantie. Hoe wij deze week in het mooie Oostenrijk gaan beleven, lees je volgende week!

 

Liefs Amy

Rating: 0 sterren
0 stemmen

[ M O M O F T W I N S ]


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.