Een week uit het leven van een werkende mama

Gepubliceerd op 29 maart 2020 om 00:00

Een week uit het leven van een werkende mama, een mama met een peutertweeling en een mama die werkzaam is in de zorg. Week 3 van de 'intelligent lockdown' zoals deze wordt genoemd door het kabinet gaat van start, ik neem je mee in de 2de week hiervan. Hoe is het en hoe gaat de volgende week of de volgende weken worden, want we kunnen nu nog nergens een zeker antwoord op krijgen. Avonturen zijn er op dit moment ook niet echt, maar dat is herkenbaar voor iedereen. Jong en oud, gezinnen met jonge en/of oudere kinderen, de senioren onder ons, het raakt iedereen. Mijn man is nog thuis en probeert waar hij kan te werken, gelukkig is er nog wel de mogelijkheid dat ik gewoon mijn 'mamadag' ofte  wel mijn standaard vrije dag in de week krijg.

 

MAANDAG

Vandaag ben ik thuis, het is zoals eerder genoemd mijn mamadag. Uitslapen zit er helaas niet bij, want ondanks dat papa thuis werkt moet hij wel werken. Hij gaat bij mijn vader thuiswerken, deze heeft de oude slaapkamer van mijn zusje en mij omgetoverd tot een kantoortje, hier kan hij heerlijk rustig werken. Je bent echt een stuk productiever wanneer je in alle rust kan werken dan wanneer er iedere seconde van de dag een tweeling op je wil zitten of klimmen, je aandacht wil op welke manier dan ook. Samen met de boys ben ik heerlijk gaan fietsen, we gingen langs onze gastouder en langs een vriendin waar we op gepaste afstand natuurlijk even hebben gekletst, gezwaaid en klapkussen (lees handkus) hebben gegeven, zo komen we toch nog een beetje aan ons sociale contacten. Na het fruit tussendoortje, wat we heerlijk in de zon hebben opgepeuzeld op naar bed, wat waren de boys moe. Uitgewaaid en met een frisse neus hebben ze zeker 3 uur geslapen! Na het eten van de boterham hebben we de zandbak opengedaan, want ondanks alles boffen we toch maar met het weer, er is nog geen dag geweest dat we niet heerlijk naar buiten zijn gegaan, in de tuin of op de fiets  erbuiten. Nadat papa wat vroeger thuis kwam hebben we nog een grote ronde gefietst, zoals Lucas en Valentijn nu beiden continue roepen 'fiets leuk!'. Op naar bed voor de boys en ik ben om de boodschappen gegaan, wat een rust op de maandagavond heerlijk! Wij hebben nog even relax Netflix of was het nu toch een serie op Videoland gekeken. De nacht was een drama, dus ga ik daar maar niet verder op in, op naar een nieuwe dag! 

DINSDAG

Vandaag moest ik werken, want sommige afspraken moeten in een ziekenhuis nu eenmaal gewoon doorgaan, niet alles kan afgezegd worden. In mijn vorige blog gaf ik aan dat ik het stiekem wel fijn vond dat papa thuis is in de morgen, het scheelt een hoop kunst- en vliegwerk om op tijd te zijn. Nog een fijn dingetje is dat ik zijn auto kan gebruiken om naar mijn werk te gaan, zo kan mijn ready to sloop auto weer veilig aan de kant blijven staan. Ik kan er vooralsnog wel aan wennen als mijn man een thuiswerkdag zou inlassen. Vandaag heb ik op 2 locaties gewerkt, omdat een andere collega elders werd ingezet in verband met het Corona gebeuren, maar kon ik wel op tijd naar huis. Mijn schoonmoeder had ik gevraagd of zij een krijtstift voor mij wilde halen, want ik had bij een vriendin een leuk project op het raam gezien. Hier ben ik in de avond nog omgereden, maar van het tekenen op het raam kwam niks meer. Het avondritueel gedaan met de boys, namelijk badje, dansje (op de hokey pokey), even spelen, tandjes poetsen, verhaaltje lezen en lekker naar bed. Ook wij zijn vroeg ons bed in gegaan, wat goed van pas kwam met onze nachtspoken. 

WOENSDAG

Wederom een werkdag voor mij, dit keer een administratieve dag. De normaal poliklinische afspraken, waar mensen dus fysiek aanwezig zijn werden waar mogelijk omgezet naar een telefonische afspraak, natuurlijk is dit in het geval van wondzorg etc niet mogelijk dus deze mensen kunnen gewoon komen, maar daar moest dan wel meer tijd tussen zitten, zodat er genoeg afstand is in de wachtkamer, een puzzelstukje waar mijn collega's en ik een dag mee zoet waren, maar ook wel voldoening geeft als het gelukt is. Daarbij kregen we van de patiënten veelal een positieve reactie, zoals had het al verwacht en succes met de komende tijd. Tussen de middag hebben mijn collega en ik een wandeling gemaakt, wij hebben bij het ziekenhuis namelijk een soort van park waar je heerlijk kunt vertoeven bij dit mooie weer. Bij thuiskomst is er al gekookt wat fijn. Wederom een avondritueel, want wij zijn er wel achtergekomen dat ritme een heel belangrijk ding is, voor onze boys, maar zeker ook voor ons. In de avond heb ik mijn raamtekening gemaakt, deze is gratis verkrijgbaar. De tekst zegt: 'Samen zijn we heel sterk'.

DONDERDAG

Ik zou mijn eerste dagdienst hebben op de SEH, wij worden ingezet op andere afdelingen waar we harder nodig zijn nu de poliklinieken een stuk minder druk zijn. Deze dienst werd afgezegd, omdat ze deze toch konden opvullen met iemand van het eigen personeel. In plaats daarvan ben ik een ochtend gaan helpen op de centrale sterilisatie van het het ziekenhuis. Hier komt al het gebruikte instrumentarium van de OK's en de poliklinieken binnen, maar nu ook de mondmaskers en de schorten die veelvuldig worden gebruikt. Na onderzoek is gebleken dat mondmaskers en schorten tot 3 keer toe gesteriliseerd kunnen worden en met de komende schaarste hiervan is dit een tijdelijke uitstel van we hebben geen mondkapjes meer. Gelukkig zijn er wel een hele hoop mooie initiatieven van mensen die de spatbrillen, en de FFP 1, 2 en 3 mondkapjes komen afgeven. Op de CSA heb ik nieuwe draadjes aan mondkapjes geniet en de vieze mondkapjes voorzien van een 1,2 of 3 en daarbij ook gecontroleerd tezamen met de schorten zodat ze weer opnieuw de autoclaaf in konden voor een nieuwe ronde. De middag was ik vrij, deze hebben we heerlijk met elkaar doorgebracht door buiten te spelen in de tuin met de boys en nog een ronde te gaan fietsen, dit keer naar de hertjes en de pauwen, wat vinden de boys dit mooi! Wanneer zij genieten genieten wij ook dubbel en dwars. 

 

VRIJDAG

Mijn eerste avonddienst bij de SEH, dit betekende dat ik om 15.00 moest beginnen tot 23.00 uur in de avond, Hierdoor kon mijn man 's morgens werken bij mijn vader op kantoor. In de ochtend die eigenlijk voorbij vloog zijn we lekker binnen gebleven en hebben we voor de opa's en oma's een mooie kleurplaat ingekleurd met waterverf, Valentijn had bedacht dat hij zichzelf ook wel kon onder schilderen. Ben ik even blij dat ik voor de waterverf had gekozen. In de middag zou papa dan de tekeningen in de brievenbussen gaan gooien. De avonddienst was voor nu nog vrij rustig, ik werk als doktersassistente achter de balie, waar ik voor nu nog relatief rustig werk doe, maar wie weet wat er nog komen gaat? Na thuiskomst nog even gerelaxt, ik kan echt niet gelijk slapen na een werkdag en moet altijd even acclimatiseren, hierna een redelijk rustige nacht gehad. 

OP BERENJACHT

Wat een geweldig initiatief is de berenjacht! Overal waar je langsloopt of fietst kan een kind een beer in het raam spotten en dit dan noteren, daarbij een leuk ingekleurd kaartje in de brievenbus van de beren eigenaar te doen. Ook voor de zorgmedewerkers zijn er super initiatieven, ons ziekenhuis Kreeg bijvoorbeeld 1000 mandarijnen en 1000 sinaasappels en gisteren mochten wij allemaal een bos tulpen mee naar huis nemen. Hoe lief is dat?! 

Kortom een enerverende week met eerste diensten op een andere afdeling, maar wat betreft de opvang van de jongens gaat het eigenlijk best goed, al kunnen we net  als iedereen niet wachten tot alles weer normaal wordt. Nu ga ik nog even met mijn man de nieuwste afleveringen van Suits bekijken, lees bingewatching, echt ik hou van die serie! 

 

Hoe is jullie week verlopen? Laat je het in een reactie weten of geef een antwoord op de poll.

 

Liefs Amy

 

* de links die ik heb gebruikt in mijn blog zijn geen affiliate links, ik krijg er dus niks voor wanneer je er op klikt. Ze zijn puur informatief. 

 

Rating: 4.6666666666667 sterren
3 stemmen

[ M O M O F T W I N S ]


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.