Week 4 hoe hebben we het deze keer overleefd?

Gepubliceerd op 13 april 2020 om 11:59

Deze week was rustiger dan de afgelopen weken, ik had veel dienst maar werd niet opgeroepen. Goed teken  eigenlijk, dat betekent dat ze het nog goed aankunnen met het eigen personeel van de betreffende afdelingen. Wel ben ik opgeroepen voor de kweekpoli, weer iets nieuws. 

 

WAT EEN WEERTJE

1 ding is zeker; we boffen maar met het mooie weer! Eigenlijk hebben we tijdens de gehele intelligent (minimale) lockdown in Nederland echt getroffen met het heerlijke weer. Dit maakt het naar mijn mening voor de meeste ouders, in ieder geval wel voor ons een stuk gemakkelijker om de kids te vermaken, want ja de  kids kunnen nu lekker de tuin in of je kunt lekker een ronde gaan fietsen. Hier doen we dat dan ook veelvuldig, er gaat geen dag voorbij zonder dat de zandbak open gaat, de bellenblaas uit de kast komt, de fietsen uit de schuur worden gehaald of dat we heerlijk een ronde gaan wandelen. Favoriet van onze boys is mee op de fiets of wandelen over het dorp met de loopfietsjes, even alle energie eruit voor het slapen gaan. 

HUISWERK, JA OOK VOOR EEN TWEEJARIGE

Onze gastouder is druk in de weer geweest, ondanks dat de kindjes niet bij haar komen heeft zij wel van alles bedacht om de kindjes bezig te houden, hoe lief is dat! Dus een tweejarige heeft ook huiswerk, maar dan natuurlijk de leuke vorm hiervan!  Zij kwam dus samen met haar dochter even langs (natuurlijk op gepaste afstand) in haar huis op wielen, zo noem ik de bakfiets altijd waarin zij alle kids vervoerd (maar liefst 6 stuks kunnen erin!!). Ze kwam aan met een heuse minidisco, met alle favoriete liedjes van de boys, lees: babyshark, de wielen van de boys, het hele repertoire van Juf Roos je snapt het wel! Er werd gedanst en de boys kregen allebei een huiswerk/cadeaupakket, waarin het volgende zat:

- een lief kaartje met een 2 stoepkrijtjes en de opdracht hier iets moois mee te maken;

- een knutselpakket met zelf gebakken popcorn, en een opdracht om het schaapje zijn vacht terug te geven;

- Zaadjes om een zonnebloem te planten;

- een kleurplaat;

- en dan ook nog een heerlijke chocolade paashaas! 

Zoals je kan lezen een mooi pakket om het paasweekend mee door te komen. Het helpt de ouders enorm, want ik weet niet hoe het bij jullie is, maar op den duur is de inspiratie ook zoek met wat je allemaal kan doen! Doordat het van dit mooie weer is, zijn we begonnen met de stoepkrijt, de tegels in de tuin kregen een mooie kleur en ook de muur mocht eraan geloven. Wat missen de jongens en wij de gastouder, ze hebben het daar dan ook enorm naar de zin! Het is heerlijk om te zien wanneer ze elkaar zien dat de boys gelijk op haar afvliegen! 

MIJN EERSTE DIENST OP DE KWEEKPOLI

Afgelopen vrijdag had ik mijn eerste dienst op de kweekpoli, in een eerdere blog gaf ik aan dat ik nu er op de polikliniek weinig werk is, zal worden ingezet op andere afdelingen. In mijn geval wordt dit dus nu de kweekpoli. We stonden hier met 4 doktersassistenten: 1 voor de triage/telefoondienst, 1 voor de inschrijfbalie en 2 om de kweken af te nemen. Ik begon met het afnemen van de kweken, een keelkweek en een neuskweek. Verpakt als een marsvrouwtje en veelvuldig handschoenen wisselend en handen wassend hebben we een flink aantal kweken genomen. Het is de bedoeling dat je zo min mogelijk van outfit wisselt, dus in principe tenzij het natuurlijk niet anders kan, houdt je je pak aan, het enige wat je mag wisselen zijn je handschoenen. De aanmeldingen worden er steeds meer, er is een triage en dat is niet voor niks, het heeft namelijk geen zin om te kweken wanneer je geen klachten of koorts hebt. Komende weken sta ik hier regelmatig ingedeeld, dus we kunnen zeggen dat ik dan een kweek expert ben! 

PASEN 2020 ANDERS DAN ANDERS 

Normaliter gaan wij net als vele andere Nederlanders lekker met de familie brunchen, lunchen of iets anders gezelligs doen. Helaas is dat dit jaar even allemaal wat anders en moet ik zelfs werken op 1ste paasdag. De jongens zijn door de opa's en oma's goed voorzien van chocolade voor het eerst komende half jaar! Wat een verwennerij en wat lief, gelukkig weten onze smulpaapjes de voorraad niet te liggen, wat ze wel weten is dat chocola maar al te lekker is, hebben ze van hun moeder denk ik... Als ze zouden weten waar het allemaal lag, dan zouden ze eten tot ze er misselijk van werden. 

2de paasdag ben ik wel lekker vrij. Eigenlijk doen we de ochtend niet heel gek, zodat het ritme van de boys een beetje hetzelfde blijft. In de middag hadden we het idee om lekker naar het water te gaan, maar het weer gooit wat roet in het eten. Net vandaag is het behoorlijk winderig, maar het zonnetje schijnt wel. Ik heb lekkere dingen gekocht, zoals een paasbroodjes en van allerlei lekkers voor op de broodjes, dus smullen wordt het wel. Voor nu liggen de boys nog heerlijk op bed en gaan we zien wat de dag brengt. Mocht het weer nog wat bijtrekken hebben we genoeg keuze in het mooie Zeeland om nog even naar het water of iets dergelijks te gaan. 

 

Hoe hebben jullie Pasen dit jaar beleefd? 

Liefs Amy

Rating: 5 sterren
1 stem

[ M O M O F T W I N S ]

Een week uit het leven van een werkende mama

Een week uit het leven van een werkende mama, een mama met een peutertweeling en een mama die werkzaam is in de zorg. Week 3 van de 'intelligent lockdown' zoals deze wordt genoemd door het kabinet gaat van start, ik neem je mee in de 2de week hiervan. Hoe is het en hoe gaat de volgende week of de volgende weken worden, want we kunnen nu nog nergens een zeker antwoord op krijgen. Avonturen zijn er op dit moment ook niet echt, maar dat is herkenbaar voor iedereen. Jong en oud, gezinnen met jonge en/of oudere kinderen, de senioren onder ons, het raakt iedereen. Mijn man is nog thuis en probeert waar hij kan te werken, gelukkig is er nog wel de mogelijkheid dat ik gewoon mijn 'mamadag' ofte  wel mijn standaard vrije dag in de week krijg.

Lees meer »

Iedere dag papadag

Ineens was het iedere dag papadag, hoe gek is dat? Tussen alle andere blogs over het Coronavirus, lees je hier mijn ervaringen. Hoe gaan wij hiermee om? Is het te doen/regelen? Of is het allemaal gewoon echt niet mogelijk? De gastouder dicht, papa die thuis moet werken en mama die dat niet kan omdat ik in het ziekenhuis werk, wat een gedoe! GEEN HANDEN MEER SCHUDDENAl een tijdje volgde ik het nieuws over het Coronavirus in Italië, tsja wie niet toch? Net iets meer toen de eerste besmettingen ook hier in Nederland aan de orde kwamen en er steeds meer over gecommuniceerd werd in het ziekenhuis waar ik werk. Het begon natuurlijk allemaal heel rustig, geen handen meer schudden, iets wat eigenlijk in ons DNA zit moesten we afleren. Bij iedere patiënt die ik binnenriep op de poli waar ik werk als doktersassistente moest ik mijn handen op de rug houden om toch niet in de fout te gaan. Gelukkig hielpen de mensen erg mee, handalcohol werd een nog grotere vriend dan die al was en handschoenen die we toch al in veelvoud gebruikten worden nu toch nog iets vaker gepakt.

Lees meer »

Het drama wat slapen heet

Boy where did we go wrong? Ik weet het oprecht even echt niet meer wat het slaapgedrag van onze twins betreft, het ging zo goed, ze sliepen zelfs een hele nacht door en in eigen bed. Maar nu? Het is echt één groot drama en we weten niet waarom of wat er nu aan de hand is, nu is het ook allemaal niet zo makkelijk. Aan een peutertweeling kan je wel vragen waarom ze niet doorslapen, maar of daar nu iets zinnigs van komt? Nah, we moeten het zelf zien uit te vogelen. Ooit zij iemand tegen mij, je krijgt alleen de uitdagingen die jij ook echt aankan, nou na bijna twee en een half jaar vraag ik me dit toch echt af...

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Oma Lenie
4 jaar geleden

Trots op jullie hoe je het in deze weken weer allemaal voor elkaar krijgt.

nicole orriens
4 jaar geleden

Ja, wat hebben we steeds mooi weer hè?! Ik vind ook dat we wat dat betreft echt boffen.