Home » Blog » Week 4 hoe hebben we het deze keer overleefd?

Week 4 hoe hebben we het deze keer overleefd?

Gepubliceerd op 13 april 2020 om 11:59

Deze week was rustiger dan de afgelopen weken, ik had veel dienst maar werd niet opgeroepen. Goed teken  eigenlijk, dat betekent dat ze het nog goed aankunnen met het eigen personeel van de betreffende afdelingen. Wel ben ik opgeroepen voor de kweekpoli, weer iets nieuws. 

 

WAT EEN WEERTJE

1 ding is zeker; we boffen maar met het mooie weer! Eigenlijk hebben we tijdens de gehele intelligent (minimale) lockdown in Nederland echt getroffen met het heerlijke weer. Dit maakt het naar mijn mening voor de meeste ouders, in ieder geval wel voor ons een stuk gemakkelijker om de kids te vermaken, want ja de  kids kunnen nu lekker de tuin in of je kunt lekker een ronde gaan fietsen. Hier doen we dat dan ook veelvuldig, er gaat geen dag voorbij zonder dat de zandbak open gaat, de bellenblaas uit de kast komt, de fietsen uit de schuur worden gehaald of dat we heerlijk een ronde gaan wandelen. Favoriet van onze boys is mee op de fiets of wandelen over het dorp met de loopfietsjes, even alle energie eruit voor het slapen gaan. 

HUISWERK, JA OOK VOOR EEN TWEEJARIGE

Onze gastouder is druk in de weer geweest, ondanks dat de kindjes niet bij haar komen heeft zij wel van alles bedacht om de kindjes bezig te houden, hoe lief is dat! Dus een tweejarige heeft ook huiswerk, maar dan natuurlijk de leuke vorm hiervan!  Zij kwam dus samen met haar dochter even langs (natuurlijk op gepaste afstand) in haar huis op wielen, zo noem ik de bakfiets altijd waarin zij alle kids vervoerd (maar liefst 6 stuks kunnen erin!!). Ze kwam aan met een heuse minidisco, met alle favoriete liedjes van de boys, lees: babyshark, de wielen van de boys, het hele repertoire van Juf Roos je snapt het wel! Er werd gedanst en de boys kregen allebei een huiswerk/cadeaupakket, waarin het volgende zat:

- een lief kaartje met een 2 stoepkrijtjes en de opdracht hier iets moois mee te maken;

- een knutselpakket met zelf gebakken popcorn, en een opdracht om het schaapje zijn vacht terug te geven;

- Zaadjes om een zonnebloem te planten;

- een kleurplaat;

- en dan ook nog een heerlijke chocolade paashaas! 

Zoals je kan lezen een mooi pakket om het paasweekend mee door te komen. Het helpt de ouders enorm, want ik weet niet hoe het bij jullie is, maar op den duur is de inspiratie ook zoek met wat je allemaal kan doen! Doordat het van dit mooie weer is, zijn we begonnen met de stoepkrijt, de tegels in de tuin kregen een mooie kleur en ook de muur mocht eraan geloven. Wat missen de jongens en wij de gastouder, ze hebben het daar dan ook enorm naar de zin! Het is heerlijk om te zien wanneer ze elkaar zien dat de boys gelijk op haar afvliegen! 

MIJN EERSTE DIENST OP DE KWEEKPOLI

Afgelopen vrijdag had ik mijn eerste dienst op de kweekpoli, in een eerdere blog gaf ik aan dat ik nu er op de polikliniek weinig werk is, zal worden ingezet op andere afdelingen. In mijn geval wordt dit dus nu de kweekpoli. We stonden hier met 4 doktersassistenten: 1 voor de triage/telefoondienst, 1 voor de inschrijfbalie en 2 om de kweken af te nemen. Ik begon met het afnemen van de kweken, een keelkweek en een neuskweek. Verpakt als een marsvrouwtje en veelvuldig handschoenen wisselend en handen wassend hebben we een flink aantal kweken genomen. Het is de bedoeling dat je zo min mogelijk van outfit wisselt, dus in principe tenzij het natuurlijk niet anders kan, houdt je je pak aan, het enige wat je mag wisselen zijn je handschoenen. De aanmeldingen worden er steeds meer, er is een triage en dat is niet voor niks, het heeft namelijk geen zin om te kweken wanneer je geen klachten of koorts hebt. Komende weken sta ik hier regelmatig ingedeeld, dus we kunnen zeggen dat ik dan een kweek expert ben! 

PASEN 2020 ANDERS DAN ANDERS 

Normaliter gaan wij net als vele andere Nederlanders lekker met de familie brunchen, lunchen of iets anders gezelligs doen. Helaas is dat dit jaar even allemaal wat anders en moet ik zelfs werken op 1ste paasdag. De jongens zijn door de opa's en oma's goed voorzien van chocolade voor het eerst komende half jaar! Wat een verwennerij en wat lief, gelukkig weten onze smulpaapjes de voorraad niet te liggen, wat ze wel weten is dat chocola maar al te lekker is, hebben ze van hun moeder denk ik... Als ze zouden weten waar het allemaal lag, dan zouden ze eten tot ze er misselijk van werden. 

2de paasdag ben ik wel lekker vrij. Eigenlijk doen we de ochtend niet heel gek, zodat het ritme van de boys een beetje hetzelfde blijft. In de middag hadden we het idee om lekker naar het water te gaan, maar het weer gooit wat roet in het eten. Net vandaag is het behoorlijk winderig, maar het zonnetje schijnt wel. Ik heb lekkere dingen gekocht, zoals een paasbroodjes en van allerlei lekkers voor op de broodjes, dus smullen wordt het wel. Voor nu liggen de boys nog heerlijk op bed en gaan we zien wat de dag brengt. Mocht het weer nog wat bijtrekken hebben we genoeg keuze in het mooie Zeeland om nog even naar het water of iets dergelijks te gaan. 

 

Hoe hebben jullie Pasen dit jaar beleefd? 

Liefs Amy

Rating: 5 sterren
1 stem

[ M O M O F T W I N S ]


Reactie plaatsen

Reacties

Oma Lenie
2 jaar geleden

Trots op jullie hoe je het in deze weken weer allemaal voor elkaar krijgt.

nicole orriens
2 jaar geleden

Ja, wat hebben we steeds mooi weer hè?! Ik vind ook dat we wat dat betreft echt boffen.