Fulltime werken met een tweeling kan dat?

Gepubliceerd op 21 maart 2020 om 23:17

BEWUSTE KEUZE

ik heb altijd geroepen, allang voordat ik zwanger was of voordat de kinderwens er was dat ik het liefst gewoon fulltime zou blijven werken. Zo chaotisch als ik ben, vind ik het wel fijn om structuur en ritme te hebben (i know ik spreek mezelf hier enorm tegen, maar structuur zorgt voor minder chaos). Veel mensen zeiden tegen mij, wacht maar als je eenmaal je kindje vast hebt, verander je wel van gedachten, heb ik ook die twijfel gehad? Jazeker, maar dat had deels een andere reden.

 

TOCH DIE TWIJFEL

Nadat ik 11 weken te vroeg ben bevallen van de boys dacht ik langer verlof te hebben, maar niets bleek minder waar (ondanks dat hier een wet voor is, wordt deze met een maas en een rekensom door het UWV mooi omzeild). 2 dagen na de bevalling werd ik gebeld dat mijn verlof werd ingekort met 4 weken, ik was immers vroeger bevallen dus zou nu kunnen gaan genieten, uhm genieten dat was er niet echt bij op een NICU. Begrijp mij niet verkeerd, natuurlijk waren wij trots en deden de boys het goed, maar je leeft toch van dag naar dag en je kindjes vechten voor hun leventjes. Maar dat ter zijde in deze blog vertel ik waarom ik ervoor heb gekozen toch te blijven werken en dan ook nog fulltime. Toen de datum om weer terug te gaan werken naderde heb ik echt wel twijfel gehad en veel met mijn man, familie en vriendinnen hierover gepraat, want waar ging ik goed aan doen? Onze jongens waren nog helemaal niet zo lang thuis en ik moest ze nu alweer wegbrengen? Dat kon ik toch niet doen? Uiteindelijk heb ik een gesprek gehad met de bedrijfsarts en deze gaf ook aan dat dit veel te vroeg was en ik echt nog moest verwerken, ik kreeg dus langer de tijd. Heel fijn was dat, uiteindelijk ben ik in april gaan opbouwen met halve dagen en na 6 weken was ik weer fulltime aan de slag. 

 

 

FIJN PLEKJE VOOR ONZE JONGENS

Zonder gastouder en oma's en opa's was de mogelijkheid tot blijven werken er niet geweest. Nadat we ons hadden ingeschreven bij Via Viela (dit is een gastouderbureau wat je helpt zoeken naar een geschikte plek voor jou kindjes), heeft ons contactpersoon hieruit de regio vrij snel een super fijn plekje voor ons gevonden. Ze moeten het toch zien zitten om zo een jonge tweeling op te nemen in de groep. Mijn man en ik hebben bewust gekozen voor een gastouder, omdat het kleinschaliger is en dus meer aandacht voor jou kind(jes), het is in een huiselijke omgeving en ook niet onbelangrijk de kosten zijn wel wat minder dan bij een gewoon kinderdagverlijf. Onze jongens zitten nu bij Villa Petteflet, wat hebben ze het daar fijn, ze roepen in de ochtend al alle namen van de andere kindjes en als we er zijn rennen ze de oprit op. Een beter plekje voor onze jongens hadden wij ons niet kunnen wensen! Dit maakt dan ook weer dat als je veel moet werken je ze met een gerust hart achterlaat, op deze manier hoef je je geen zorgen te maken. De jongens zijn 3 dagen bij de gastouder en 1 dag bij Oma of Opa en 1 dag neem ik vrij per week, zo heb ik gelijk een doel voor mijn overuren. Ouderschapsverlof heb ik nog niet op hoeven nemen, ook wel fijn om dit achter de hand te houden. 

 

RENNEN & VLIEGEN

Eerlijk is eerlijk de ochtenden en de avonden hier, tsja hoe ga ik die omschrijven? Ik denk dat rennen, vliegen en weer doorgaan de beste omschrijving is. Aankleden, ontbijten, spullen inpakken, lunch voor onszelf klaar maken, tussendoor een paar slokken koude koffie drinken, als het ervan komt ook nog even mijzelf toonbaar maken met wat make-up (het komt vaker voor dat ik dat nog op mijn werk doe of in de auto). Wat ons dan wel helpt en dat maakt mij dan vast een loedermoeder is een filmpje op de tv, zo zijn de boys afgeleid en maakt ons leven in de ochtend in ieder geval iets gemakkelijker. We proberen veel in de avond al klaar te zetten, maar ook de avond is vaak een race tegen de klok.  De boys zijn moe van een hele dag speelplezier en ik moet ook zeggen zij houden ook echt van ritme en regelmaat en weten dan ook precies hoe het verloopt als we thuis zijn. Het vaste ritme vanaf thuiskomst is schoentjes en jasjes uit in de gang, 1 van ons doet de boys in bad en de ander kookt. Nog even spelen na het eten, boekje lezen en oeps daar gaan we weer met een flesje naar dromenland (streng afgekeurd door het consultatiebureau, maar hey ze slapen), voor ons werkt dit heel goed, want ook wij willen na een lange werkdag lekker even met de voetjes omhoog. 

 

KRITIEK

Toen ik mijn keuze kenbaar maakte om weer fulltime te gaan werken werd dit niet door iedereen heel positief ontvangen en kreeg ik de nodige kritiek. Er werden dingen gezegd zoals  ' je krijgt toch geen kinderen om ze vervolgens weer te dumpen' en 'een ander voedt zo jou kinderen op'. Hier heb ik eerst heel veel moeite mee gehad, maar dacht later waar bemoeid iedereen zich mee, het werkt voor ons goed zoals we het doen en eerlijk? Ik heb respect voor de mama's die ervoor kiezen thuis te blijven, want soms is een dag thuis zijn met de kinds echt vermoeiender dan een dag werk, maar iedereen zijn keuze toch? Zelf hebben mijn ouders ook altijd gewerkt en heb ik altijd meegekregen dat werken goed voor je is, je zou kunnen zeggen dat ik dat dus echt heb meegenomen. 

 

WEEKEND

De weekenden zijn ook echt niet altijd rustig, veel verjaardagsfeestjes en andere gezellige dingen. We zorgen er wel voor dat de weekenden verder relaxed zijn en volgen het ritme van de boys. De weekenden zijn er echt ook voor ons als gezin en doen we leuke dingen of hebben we een lekkere relaxdag in huis. Genieten met een grote G! 

 

TIP

Gebruik een familyplanner, zo kan je dagelijks in 1 oogopslag zien waar iedereen naartoe moet, welke afspraken er die dag staan, Heel belangrijk bij ons is wie brengt de kids weg en wie haalt ze op, als je dit strak bijhoudt op de familyplanner geeft dit ook weer rust en bij mij wat minder rommel en chaos :) Wij hebben nu een hele gave familyplanner van Lentezoet, wekelijks heb je dan een mooi gedicht of versje. Maar je hebt ze ook een stuk goedkoper of kleiner. 

Hoe doen jullie dit? 

Liefs Amy

 

de links die ik gebruik in deze blog zijn geen affiliate links en ik krijg er dan ook geen geld voor. 

 

Rating: 5 sterren
2 stemmen

[ M O M O F T W I N S ]

Op naar de wintersport

Deze week een blog over de autoreis naar ons vakantie adres, wat hebben we er naartoe geleefd, alleen al met de aankopen van de skipakjes voor de boys en het inpakken. Met een peutertweeling op wintersport, is het een aanrader of kun je beter nog even wachten? Natuurlijk is dit voor iedereen anders, maar hoe het ons verging? Dat lees je hieronder. 

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.