Home » Blog » Op jacht naar een bakfiets

Op jacht naar een bakfiets

Gepubliceerd op 19 april 2020 om 21:36

Waarom op jacht naar een bakfiets zou je denken? Eigenlijk roep ik dit al sinds dat wij wisten dat er niet 1 maar 2 kindjes onderweg waren, nu gaat het nog prima hoor op de fiets, 1 voor en 1 achterop, maar wat als ze te zwaar worden? Hoe moeten we dan alleen weg? Daarbij een keer om boodschappen op de fiets is ook weleens fijn, dat je dan ook echt iets mee kan nemen, in plaats van een paar kleine dingetjes.

 

OP JACHT

Het idee heeft een tijdje on hold gestaan, omdat de financiën dit even niet toelieten en daarbij wilden we nog zoveel in huis doen. En eigenlijk nog steeds, beetje bij beetje wordt dat ook beter. Maar daar schrijf ik dit keer niet over. Deze week ging het toch weer kriebelen en zat ik een beetje te speuren op de marketplace van Facebook en op Marktplaats. Via Marktplaats zag ik uiteindelijk een paar bakfietsen die wel aan onze eisen voldeden. We kiezen voor tweedehands, omdat we een nieuwe echt te duur vinden en vaak zijn de gebruikte versies ook echt nog prima! Je moet wel een beetje goed zoeken, want er staan ook veel mindere bakfietsen aangeboden, met bijvoorbeeld technische mankementen etc.

WAAR MOET ONZE BAKFIETS DAN AAN VOLDOEN?

Natuurlijk hebben mijn man en ik een eisenlijstje, dit maakte het zoeken dan ook weer iets lastiger, maar met geduld kom je de juiste tegen. Onze bakfiets moet aan de volgende eisen voldoen:

  • elektrisch, dit is echt een must omdat we er dan ook wat grotere stukken mee kunnen fietsen en een mooie bijkomstigheid is dat je je dan niet helemaal te pletter en het zweet in je bilnaad moet fietsen, want een bakfiets is zwaar! 
  • De bakfiets moet een  driewieler zijn en geen tweewieler, waarom weet ik niet, maar vindt het gewoon mooier en eigenlijk lijkt het mij ook veel praktischer. 
  • De accu moet nog goed zijn, anders koop je dus een tweedehands bakfiets en kan je er nog niet op weg, omdat je dan eerst nog een nieuwe accu moet kopen dit is niet handig, ik wil er gelijk op weg kunnen. Daarbij is een nieuwe accu ook echt niet grappig qua kosten.
  • Natuurlijk moet de bakfiets ook niet te oud zijn en teveel kilometers bevatten.
  • Als laatste moet hij technisch goed in orde zijn! 

 

YES! WE HEBBEN HEM GEVONDEN!

Na een hele week speuren , speuren en nog eens speuren hebben we eindelijk een geschikte bakfiets gevonden, het enige is hij staat niet om de hoek! We hebben een afspraak gemaakt om er vandaag om te komen, de bakfiets stond helemaal in Schagen, dit is vanuit Zeeland zo een 3 uur rijden, maar hee dat hebben we er dan ook wel voor over. Her is een bakfiets die echt aan ons lijstje voldoet, 2 jaar oud en 600km, nieuwe banden, geen technische mankementen en of roest en belangrijker hij is binnen budget! 

Op naar Schagen dus, na een testritje hebben we hem ingeladen en weer 3 uur terug naar huis.

GELIJK ERMEE OP PAD

Toen we eindelijk thuis waren zijn we er gelijk mee op pad gegaan, langs de opa's en oma's, het was al te laat om langs alle opa's en oma's te gaan dus dat doen we zeker van de week of volgend weekend, met een elektrische fiets is een langere afstand ook te doen dus kom maar op met de kilometers! Tijdens het showen van de bakfiets zijn we nog even blijven plakken bij een opa en oma en hebben we daar, ja op veilige afstand wat gegeten en kwam er nog een heuse ijsboer met muziek en alles erop en eraan, wat een feest en een mooi moment om de dag mee af te sluiten. Ik moet nog wel even oefenen op de fiets, want een bakfiets is toch wel even wat anders dan een gewone fiets en zeker wanneer je kids erin zitten. Morgen dus maar eens een rondje erop weg, aangezien ik nog lekker een dag vrij ben! Ik kan niet wachten om er veel kilometers mee te gaan maken! 

Rating: 5 sterren
1 stem

[ M O M O F T W I N S ][ 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.