Met een tweeling naar de sneeuw, do or don't?

Gepubliceerd op 21 maart 2020 om 23:20

In mijn vorige blog vertelde ik over de reis naar Oostenrijk toe, nu vertel ik hoe we deze week met het gezin hebben beleefd. Wat hebben we een plezier gehad, maar we hadden ook een ziek kindje met hoge koorts. Het was een week van uitersten, zo waren de bergen groen en het volgende moment waren ze weer prachtig wit. We heb zon, regen, veel wind, maar gelukkig ook heel veel sneeuw gezien, en laten we eerlijk zijn we kwamen wel voor de sneeuw.

 

RELAXDAG

De dag van aankomst is altijd wel een beetje een relaxdag, alles uit de auto halen en zorgen dat we het ritme van de boys zo goed mogelijk door kunnen laten lopen. Dat betekende  eerst ontbijt en waar kan je een lekkerder ontbijt halen dan bij de bakker, maar wij zitten altijd in een dorpje waar de tijd soms lijkt stil te staan (love it) en pinnen is dan ook een beetje gek, al was het nu bij de bakker wel mogelijk en nog contactloos ook (!), Ze keken wel vreemd op toen mijn man zijn telefoon gebruikte om contactloos te betalen, heerlijk die gezichten. Maar in de 2 restaurantjes die Raggal rijk is is die mogelijkheid er niet en betaal je dus cash, wij nemen dan altijd het hoogst mogelijke bedrag op, want je bent in het buitenland en geld opnemen kost ook geld per transactie. Ook moesten we zo snel mogelijk om luiers, want die waren we vergeten, dom dom dom! We zijn overgestapt op een huismerk tijdens onze vakantie, want de Pampers die we gewoonlijk hebben, zijn hier 2 keer zo duur! Na het ontbijt werden de bedjes opgezet (wat tot veel frustratie leidde, want 1 van de bedjes werkte niet bepaald mee) en zijn we gaan slapen. 2 uur lang, heerlijk! Nadat we allemaal lekker opgefrist waren zijn we richting Damüls gereden voor een late lunch, de boys leken wel uitgehongerd en aten allebei een halve pizza op! Vroeg naar bed, was het plan en dat is ook gelukt, maar de campingbedjes waren voor niets opgezet, want een ledikant is voor baby's en de boys wilden in het grote bed slapen. 

VEEL WIND EN ZELFS OOK REGEN

In Nederland kwam de storm Chiara aan land, deze heeft zeker ook Oostenrijk niet overgeslagen, wat een wind en wat een tegenvaller toen we naar buiten keken na een goede nacht slaap dat het meeste van de sneeuw weg was! Bijna alles weg en dat in 1 nacht, gelijk het weerbericht bekeken en gelukkig stond hier dat het weer ging sneeuwen en dat deed het dan ook! De volgende dag was Raggal weer een Winter Wonder land! 

 

WAAROM OEFENEN MET SNEEUWKETTINGEN EEN GOED IDEE IS

Ik heb al eerder over vakantietips geblogd, maar dat waren algemene tips, de tip die ik nu ga noemen is specifiek voor wintersport. Wij hadden het briljante idee om lekker te gaan sleeën en lunchen in Damüls er was een vers pak sneeuw gevallen en het sneeuwde nog steeds, dat kon alleen maar heel veel sneeuwpret betekenen toch? Alles ingeladen in de auto en op naar boven, tot we opeens niet meer naar boven kwamen, slippende banden en koppelingsplaten, bah wat een geur! Gelukkig hadden we sneeuwkettingen bij, mijn vader gebeld want manlief had dus geen idee hoe ze om te doen (had het thuis nog gezegd, oefen nou even.. zoals iedere man zou antwoorden ja, ja..) en dan moet je net mij hebben, ik haat dat echt als ik niet weet er staat te gebeuren en de controle kwijt ben, kortom dramaqueen (viel best mee, al zeg ik het zelf). Uiteindelijk zei mijn vader, nadat zijn collega had gegoogled, kijk eens op Youtube, hier staat een hele duidelijke uitleg, dit hadden we misschien ook zelf wel kunnen verzinnen. Met hulp hiervan ging het goed, dachten we, tot we na 200 meter een ketting verloren en op een berg draai je niet zomaar even om, gelukkig kwam daar een tunnel aan (sneeuwvrij) en een parkeerterrein  waar we konden draaien. De sneewketting die we verloren waren snel opgezocht en in de auto gelegd, ondertussen hadden we nog niet gegeten dus dan maar een snelle hap van de supermarkt en vroeg avondeten bij onze favoriete pizzaria Molto Bene. Echt die käsesuppe zo lekker!!met daarna natuurlijk een wünschpizza en Almdudler + schnapps.

 

HELE DAG SNEEUWPRET

Die verse sneeuw heeft er ook voor gezorgd dat we de dagen erna heel veel sneeuwpret hebben gehad, heerlijke gewandeld, met de slee op pad en sneeuwballen gegooid. De boys wilden perse zelf de slee trekken. Als er mensen naar beneden kwamen op de ski's riepen de boys enthousiast skiën, skiën! Ze konden er geen genoeg van krijgen, heerlijk om die koppies te zien genieten, hierdoor was het voor ons ook dubbel en dwars genieten. We hebben wel 2 mindere dagen gehad, door het weer, maar ook dat mag de pret niet drukken, met spelletjes, boeken en ja ook de TV/Ipad is er voldoende vermaak. Daarbij hadden wij in ons appartement een zwembad.

 

ZIEK KINDJE

Onze Lucas werd ziek en had behoorlijk hoge koorts, nu weet ik dat het bij kids vaak iets is wat ook weer zo over kan zijn, maar hij was er echt niet lekker van en sliep veel, ook overdag. Hoe hoog de koorts was weet ik niet, want had geen thermometer bij, maar de volgende dag was het nog niet weg en de zetpillen waren inmiddels ook op, want ja ik had er maar 3 ingepakt. Op naar een apotheek onderaan de berg en Google Translate was daar mijn grote vriend. Ik kan mij goed redden in het Duits en daarmee bedoel ik dat ik het goed versta en redelijk een  gesprek over koetjes en kalfjes kan voeren, maar zodra het wat lastiger wordt heb ik toch echt hulp nodig. Dus zonder Google translate die mij het woord Zäpfchen leerde had ik er niet opgekomen. Ze doen in een apotheek hier heel serieus over de hoeveelheid je aan een kindje mag geven,  in Nederland koop je gewoon een doosje van 240mg, maar in Oostenrijk moet je het aantal kg doorgeven en gaan ze uitrekenen hoeveel en hoe vaak je een zetpil mag geven en krijgt hier dan ook advies over mee, op zich wel heel goed natuurlijk. 

 

CONCLUSIE

Dus do or don't op wintersport met een tweeling? Ik zeg DO! Net zoals met iedere vakantie met kids heb je de nodige voorbereiding nodig, maar dit is te overzien en als je er relaxed mee omgaat, dan komt het allemaal goed. Wij hebben nu 2 kids die niet meer in klein bedje willen slapen en dus gaan we op jacht naar een peuterbed en dan ook een stoere jongenskamer maken, hier volgt vast nog een blog over! 

 

Liefs Amy

Rating: 0 sterren
0 stemmen

[ M O M O F T W I N S ]


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.