Op naar de gastouder

Gepubliceerd op 17 mei 2020 om 20:41

DE VLAG KAN UIT

11 mei 2020 een dag waar samen met mij veel ouders naar hebben uitgekeken, tenminste dat denk ik dan. Of ben ik echt de enige die zo blij is dat de kids weer naar de gastouder kunnen? Stukje bij beetje komt het normale dagelijkse leven weer terug. Reden om de vlag uit te hangen! We zijn er nog lang niet en Corona zal nog een hele tijd onze levens beheersen, maar net als bij alles is iedere mijlpaal er 1! Er gaan nog veel momenten komen dat de vlag uit kan, maar 11 mei was er voor veel ouders en ook voor de contactberoepen zeker weten 1 van.

DE EERSTE DAG WEER NAAR DE GASTOUDER

De eerste dag dat de boys weer naar 1 van hun favoriete speelplekken mochten was dinsdag, op de maandag heb ik namelijk mijn wekelijkse mamadag. Het was weer even wennen, schriftjes invullen, kleertjes klaarleggen, tasjes klaar maken en in de bakfiets op naar Villa Petteflet. We kwamen de straat nog niet ingefietst of de boys riepen al vol enthousiasme de naam van de gastouder, bij aankomst renden ze naar binnen er kon nog net een zuinig kusje af. Bij het ophalen een dikke knuffel en hoorde ik dat ze een superdag hadden gehad, met veel speelplezier.
 
NIEUWE REGELS
Er zijn nu wel wat nieuwe regels waar we ons aan moeten houden:
 
  • Mama of papa blijven buiten en zetten de kids eigenlijk letterlijk voor de deur af;
  • De kids worden door 1 ouder gebracht;
  • Wij hebben een brengtijd afgesproken (tussen 7.30 en 7.45uur) zodat we niet met meer ouders tegelijk aankomen;
  • Houdt 1,5 meter afstand;
  • Bij klachten, kids thuishouden;
  • 10 minuten voor het afhalen even bellen of appen, zodat de boys al met schoentjes en jasjes aan klaar zijn om mee naar huis te gaan.
 
Zoals je kan lezen, niet al te gekke regels (al is er een heel protocol, dit zijn de belangrijkste die ik even opnoem, anders wordt het zo een enorm lang verhaal. En de kids lijken er geen last van te hebben dat ik niet mee naar binnen ga, ze nemen nog net de tijd om de schoenen uit te doen en als ik erom vraag een kus te geven en weg zijn ze. 

WEER WERKEN OP DE NORMALE MANIER 

Ook het werken wordt langzaam maar zeker weer iets normaal, nu ben ik blijven werken, omdat ik in het ziekenhuis werk en ik ook mocht werken op andere afdelingen. Mijn man daarentegen zat thuis, dag in dag uit. Het advies voor hem is dan ook nog steeds werk zoveel als mogelijk thuis, maar af en toe even zijn collega's zien in levende lijve dan in plaats vanaf een computerscherm is toch ook wel fijn! Doordat de boys naar de gastouder zijn, kan mijn man ook weer wat meer op afspraak werken en in alle rust thuis werken en laten we eerlijk zijn, met kids werken is een mogelijkheid, maar wil je productief zijn is dat toch wel makkelijker als je even in alle rust kan werken. Zonder dat je je ogen in je achterhoofd en eigenlijk altijd je antennes op volle toeren aan moeten staan voor de kids. Ik mag ook eindelijk weer in mijn normale uniform werken, tenzij dit natuurlijk nodig is dan draag ik nog wel beschermingsmiddelsn. 

STRUCTUUR, EINDELIJK!! 

We merken het aan alles dat de structuur weer een beetje terug komt, de boys zitten alweer na 1 week volledig in het ritme. In eerdere blogs heb ik al aangegeven dat zij dol zijn op ritme en structuur en wij ook, het slapen gaat nog niet geweldig, maar dit komt wel weer. Thuiswerken gaan wij wel meer vorm geven, want de mogelijkheid is er, zeker wanneer de boys naar school gaan zou dit perfect kunnen. Hoe we dit gaan invullen moeten we nog bekijken. Maar dat Corona ons niet alleen negativiteit heeft gegeven is zeker, we hebben ook een heleboel nieuwe inzichten gekregen, die we zonder Corona nooit hadden geweten. Nieuwe deuren worden geopend, 1 ervan start morgen in de vorm van mijn nieuwe webshop (had het nog niet druk genoeg)...

 

Hebben jullie gelijk de kids weer naar de gastouder gebracht? 

 

Liefs Amy

 

[ M O M O F T W I N S ]


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.