Van babykamer naar peuterkamer

Gepubliceerd op 15 maart 2020 om 07:00

TIJD VOOR EEN GROTE JONGENSKAMER

Het is tijd, tijd dat we de babykamer gaan veranderen in een echte stoere jongenskamer! Voor de babykamer hadden wij gekozen voor hele natuurlijke kleuren en dit dan opgeleukt met gekleurde accessoires. Onze babykamer was tweedehands; 2 ledikantjes, een extra grote kast en een grote commode, iets waar we geen spijt van hebben gehad, wat zag deze er nog goed uit, een poetsdoek was voldoende. 

 

SLAPEN IN EIGEN BED

Met het maken van een stoere boys kamer hebben we heel stiekem ook wel de hoop dat de boys weer op hun eigen kamer gaan slapen, want eerlijk is eerlijk ze liggen tegenwoordig weer lekker hutjemutje, lepeltje lepeltje met mama en papa in 1 bed. Eerder schreef ik dat het zo goed ging na de slaaptraining, maar ergens is dit weer mis gegaan, tenminste mis? Toen sliepen ze helemaal niet, nu slapen ze wel maar dan wel alleen in het grote bed. Zelfs het middagdutje lopen ze linea recta naar onze slaapkamer, zucht. Maar afijn we zijn blij dat ze slapen, dus waarom zouden we ons daar nu druk om maken? Slaap is belangrijk daar zijn wij nu wel achter! Wat echt ook te leuk is, als ze dan wakker worden liggen ze heerlijk te kletsen met elkaar, pakken ze de babyfoon en zetten ze voor de gezelligheid nog even een achtergrond muziekje aan. 

PLANNEN VOOR DE NIEUWE KAMER

Ik ben al dagen, uhm weken druk in de weer op Pinterest om ideeën op te doen voor de stoere boyskamer, wat willen we en hoe kunnen we voorlopig even met deze kamer vooruit? Past alles wat ik in gedachten heb ook op deze kamer? Dit is dan meer de vraag die ik bij mijn man neerleg en hij tekent het dan uit. Duidelijk is dat het echt stoer moet worden. Inmiddels heb ik op de marktplaats van Facebook al 1  stoer steigerhouten bed gevonden, maar ik heb er natuurlijk 2 nodig, nu is dit een veel verkocht model dus komt vast goed, zeker met wat geduld (waar ik 0 van heb, maar alles kan je leren toch?). Het is een bed met een grote lade eronder (naar mijn mening onmisbaar met alle speelgoed en boeken die we in de afgelopen 2,5 jaar hebben verzameld) en gelijk de afmetingen van een gewoon eenpersoonsbed, de boys zijn immers gewend in een groot bed te slapen dus waarom niet? Wat ik wel doe en dus ook bij de babykamer heb gedaan, zijn nieuwe matrassen. Persoonlijk vind ik dit een fris en fijn idee. Verder lijkt het mij heel leuk om één muur een (donker)groene tint te geven. En wat er ook zeer zeker moet komen is een relaxhoekje, de boys vinden het heerlijk om lekker even relaxed te zitten of om samen met 1 van ons en boekje te lezen, dus dit is zeker een must. Ook een stuk muur met krijtverf is een idee, zodat ze heerlijk los kunnen gaan met schoolkrijt. 

 

UIT ELKAAR HALEN

Eerlijk? Hier hebben wij eigenlijk geen seconde over nagedacht. Onze boys vinden het heerlijk om samen te zijn en natuurlijk is het ook regelmatig storm en onweer, maar wanneer ze net als vorige week ziek zijn en dus apart van elkaar zijn roepen ze ook de hele dag om broertje. Daarbij voelt het ook niet goed, ze horen samen en ik ben van mening dat ze het zelf aangeven wanneer ze uit elkaar willen. Doen we er  goed aan? Dat weet ik niet, daar komen we echt maar op 1 manier achter, tot nu toe gaat het goed zoals het gaat en waarom dan veranderen? Een succesformule verander je toch niet? 

 

MOODBOARD

Tijd om aan de hand van mijn moodboard te gaan shoppen, hoe leuk is dat? Ik heb alleen al lol gehad bij het maken van het moodboard! Helaas kunnen de boys nog niet zelf aangeven wat ze willen, maar een stoere boyskamer wie wil dat nu niet? Natuurlijk ga ik het hier delen wanneer de kamer af is. Klussen moet geen probleem zijn, zoals ik al eerder schreef slapen de boys bij ons, dus last van stof en rommel zullen ze niet hebben. Wat het klussen verder betreft, dit laat ik zoveel mogelijk aan mijn man over, een schilderbeurtje kan ik nog wel, maar als het te technisch wordt haak ik toch al snel af. Daarbij overzie ik het echt niet wanneer het een rommel is en weet ik niet waar ik moet beginnen, iets met chaos. 

 

Waar hebben jullie de ideeën voor een peuter/kinderkamer vandaan gehaald? Ook van Pinterest of ergens heel anders? Laat je het weten in de reacties? 

 

Liefs Amy 

[ M O M O F T W I N S ]

Rating: 5 sterren
1 stem

ANDERE BLOGS DIE JIJ MISSCHIEN LEUK VIND


Reactie plaatsen

Reacties

Oma Lenie
4 jaar geleden

Ik ben reuze benieuwd naar de nieuwe slaapkamer voor Lucas en Valentijn ,
heel veel succes met de voorbereiding .