De 3 jaar controle

Gepubliceerd op 25 november 2020 om 21:39

Bij een nieuw levensjaar hoort ook weer een nieuwe controle bij de kinderarts/neonatoloog, tenminste als je kindjes te vroeg geboren zijn hoort dit erbij. Deze keer was het weer eerst bij de fysiotherapeut en daarna bij de kinderarts, maar dan wel gezamenlijk, hiermee bedoel ik op de praktijk van de fysiotherapeut waar de kinderarts dan ook aanwezig is, hoe de test ging en de controle een week later lees je in mijn nieuwste blog. Moeten we weer snel terug of worden de jongens voorlopig even losgelaten? 

 

DE BAYLEYTEST 3 JAAR

Dit keer moesten we niet naar het Sophia kinderziekenhuis voor de test, net als bij de 2 jaar controle. Gelukkig was het dit keer allemaal in onze woonplaats te doen. Niet dat ik of mijn man het erg vinden om een stukje te reizen hoor, helemaal niet zelfs, maar het zijn toch weer veel extra prikkels voor de boys en onbekende gezichten maken het er ook niet altijd beter op. Al mocht het bekende gezicht ook niet bepaald baten dit keer, want Valentijn gooide voor 200% zijn karakter erin en ook stuk leeftijd (3 ik wil t nie). Hij wilde niet alle testjes uitvoeren en riep veel op zijn broer. Lucas daarentegen deed de testen best allemaal heel goed, maar nabouwen van dingen vond hij maar niks. Torens bouwen kunnen de beide boys als de beste, maar dan wel wanneer zij er zin in hebben en niet omdat het moet, juist niet als het moet. 

 

DE UITSLAG PER MAIL

Mijn man is samen met oma naar de fysio gegaan om de test af te nemen. Ik moest die dag werken. Van mijn man had ik te horen gekregen dat het allemaal goed ging, al was het wat chaotisch, nu heeft hij daar sneller last van dan ik, echt je moest de keuken eens zien als ik aan het koken ben of heb gekookt, nee ik ben daar niet  zo snel van slag van. Maar de boys vinden dat chaotische stiekem ook maar niks en houden van structuur, eigenlijk net als papa. In de mail stond dat Lucas fijn motorisch niet heel sterk was en grof motorisch wel, iets wat ik wel herken. Maar bij beiden las ik dus in de mail dat ze ruim onder de kalender leeftijd zaten qua ontwikkeling en dat is iets wat ik dus totaal niet herken! Ze doen het naar mijn mening zo goed en ga zo goed mee met alles, wel in eigen tempo en willen ze iets niet, dan gebeurt het ook niet. Dat is dan weer een eigenschap die ik heel erg herken, als ik iets niet wil doe ik het ook niet en ben ik niet snel te vermurwen tot iets anders.  Maar een uitslag per mail vond ik persoonlijk niet zo prettig omdat 1. er totaal geen nuance in de tekst zit, maar alleen maar voldoet niet, voldoet wel etc. Wanneer je dit in een gesprek toegelicht krijgt dan kun je je vragen stellen waar het dan wel misgaat of goed gaat, wat het uiteindelijk het belangrijkste is natuurlijk. 

 

GESPREK

Na deze mail hadden we natuurlijk nog gewoon onze afspraak, deze afspraak is dan samen met de behandelend kinderarts/neonatoloog en de kinderfysiotherapeut (van het TOP programma). Gelukkig werden er veel dingen uitgelegd in het gesprek en doen de jongens het erg goed, maar heb wel aangegeven dat ik het dus fijner vind om eerst deze uitleg te krijgen en dan pas de mail te ontvangen. Ze begrepen dit wel gelukkig. Ik sla al niet voor niets het consultatiebureau over behalve dan voor de vaccinaties, waar daar sta ik zeker achter, maar dat is weer een hele andere discussie, die ik nu maar laat ;) Als ouders van een in ons geval 2 prematuren voert onzekerheid de boventoon, wat jammer is! 

 

VOORLOPIG GEEN CONTROLES MEER

Yes! voorlopig hoeven de jongens niet meer terug op controle bij de kinderarts! Ze worden een soort van terugverwezen naar de reguliere spreekuren op het consultatiebureau, welke as we speak op de planning komt te staan binnenkort, want ja ik ben door alle drukte de laatste maanden, lees jaar erg druk geweest, waardoor Mom of Twins op de achtergrond is geraakt! Maar ik ben er weer helemaal klaar voor om jullie mee te nemen in mijn avonturen als tweelingmama!

 

De volgende blog die ik over de controles ga schrijven zal dus in het kader zijn van de 3 jaar en 9 maanden prik + de ogentest... Ik ben benieuwd! 

 

Hoe gingen de controles bij jullie? 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.