Tandenleed

Gepubliceerd op 21 maart 2020 om 23:20

HET LEED WAT TANDEN KRIJGEN HEET 

Het is al even geleden dat wij hier voor het laatst mee te maken kregen, maar wat kunnen kindjes hier toch last van hebben, deze week kwamen wij er per toeval achter dat we te maken hadden met tandenleed, oftewel 2 draken van grote kiezen. Maar wat doe je eraan? Als je er wel op tijd achter komt en niet zoals ik, wanneer de kies eindelijk door is.... 

 

GILLEND WAKKER WORDEN

Sinds wij terug zijn van onze geweldige vakantie hebben we welgeteld 1 goede nacht gehad, de vlag ging bijna uit, maar helaas, daar gingen we weer zucht. De 2de nacht dat we thuis waren ging Valentijn eigenlijk gelijk weer liggen in zijn eigen bedje. We hadden de ledikanten alvast uit elkaar gehaald, want daarin wilden ze niet meer slapen, iets met peuters zijn daar veel te groot voor moeten ze gedacht hebben. Maar Lucas daarentegen was volledig in paniek en niet te kalmeren. Niet met rustig tegen hem praten, een flesje of een liedje. Niets hielp, daarbij hadden we ook bijna een bodybuilder nodig om hem vast te houden en bleef hij maar zeggen 'au pijn'! Hij wees dan naar zijn buik en de gastouder had aangegeven dat hij best veel dunne luiers had (toen ging er dus nog steeds geen belletje rinkelen), het zal wel een buikgriepje zijn. Uiteindelijk gaf een zetpil heel even  het gewenste effect en werd hij rustig en is mijn man op de bank gaan slapen waar hij nog drie keer zo in een paniekaanval wakker is geworden. 

 

GOOGLE

Bij dit soort dingen is Google vaak mijn grote vriend, want wat is er dan aan de hand met ons vriendje? Hier kwam ik eerst op een site waarop nachtangsten en peuterdromen beschreven stonden, zou dit het dan zijn? Want er kwam wel heel veel overeen, zoals de paniekaanvallen en het stuk waar hij niet te kalmeren leek. Maar dat rijmde dan weer niet met de dunne broeken en het au roepen. Uiteindelijk op mijn vrije dag, nadat Lucas heel veel sliep, ook overdag zag ik het, er was een nieuwe kies, eindelijk wist ik wat er met hem aan de hand was, alle puzzelstukjes vielen in elkaar: de dunne broeken, het aangeven van pijn, koorts, niet willen slapen. 

 

TIPS BIJ DOORKOMENDE TANDEN

Wat kun je nu doen wanneer je er wel op tijd achter komt bij een peuter die doorkomende kiezen heeft? Wat wij vaak hebben gebruikt toen de boys nog baby waren was Chamodent, dit is een homeopathisch middel wat verlichting geeft bij doorkomende tanden. Daarnaast gebruikten wij ook Dentinox , dit zijn druppels die je met een wattenstaafje op het zere tandvlees kan smeren, hierin zit lidocaïne wat de pijn verzacht. Natuurlijk zijn dit maar tijdelijke lapmiddeltjes, maar alle beetjes helpen. 

Wat ook werkt is een koude bijtring of een natte washand, zorg er wel voor dat deze niet te koud is, want  dan kan het juist weer pijnlijker worden en dat willen we natuurlijk niet.  

Deze tips waren dus voor ons een beetje too little too late, maar wat nu het leuke van een tweeling is, je krijgt voor alles een tweede kans! Valentijn heeft nu ook sinds een dag wat dunnere broeken en sinds vandaag is daar koorts bijgekomen. Bij kijken in zijn mondje, ja hoor een kies erbij, tenminste 2 kleine puntjes, dus het hoogtepunt moet nog volgen, dag slaap! Ik weet dus nu voortaan waar ik op moet letten, maar las ook een tip om je daar niet op blind te gaan staren, want dezelfde symptomen kunnen ook wijzen op een oorontsteking, dan is het natuurlijk wel verstandig om naar je huisarts te gaan en even de oortjes te laten checken. 

 

HET IS ALLEMAAL MAAR EEN FASE

Zoals alles is dit ook weer een fase, waar we ons gewoon weer met vlag en wimpel doorheen gaan slaan. We zijn gewoon in desperate need van een goede nachtrust, maar ook die tijd komt weer, dat weet ik zeker! 

Hebben jullie ook zoveel last gehad van het tandenleed of hebben jullie nog andere tips? 

 

Liefs Amy

 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

[ M O M O F T W I N S ]


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.