De Kids thuis en nu? gastblog by Esther

Gepubliceerd op 1 april 2020 om 00:00

Het Corona virus, we leven in een bijzondere en ook spannende tijd. De eerste weken dat de scholen dicht zijn hebben we inmiddels achter ons liggen. Kinderen zijn thuis en afhankelijk van hun leeftijd is het thuis spelen, thuis schoolopdrachten maken of online les volgen. Hoe gaat het bij jou thuis? Is je gezin al wat gewend aan deze nieuwe en hopelijk tijdelijke situatie?

 

AANPASSEN

Ook bij mij was het wel even wennen en aanpassen. Alle kinderen zijn thuis en ze doen het hartstikke goed hoor! Maar je wil ze natuurlijk aandacht geven als ze vragen hebben over het thuis schoolwerk maken, maar de rest gaat ook door zoals het huishouden en natuurlijk mijn webshop Kiddeaus! Een prima uitdaging, en het gaat prima. Door de beperkingen om erop uit te gaan, nemen veel klanten de mogelijkheid om online te bestellen. Want dat gaat gelukkig gewoon door!

De thuiswerk begeleiding komt er wel even bij, en als je kinderen normaal naar bijvoorbeeld een kinderopvang gaan... dat is best lastig, want aan hele kleine kinderen is het niet uit te leggen dat jij wellicht thuis aan het werk bent in plaats van op kantoor ... en jouw kleintjes willen met je spelen.

De eerste paar dagen voelde het misschien  als vakantie maar ik hoor om mij heen dat het heel belangrijk is om in je ritme te blijven, structuur aan te houden, normale tijd opstaan, gezellig ontbijten en opruimen om daarna aan school  te beginnen. Ook nu hebben kinderen 'speel-kwartier' waar naast drinken en bijvoorbeeld een stukje fruit ook even tijd moet zijn om lekker in de tuin te spelen. Dat geeft weer energie voor school! De lunch kan je gezellig aan bijvoorbeeld de keukentafel houden en de kinderen hebben vast van alles te vertellen over hoe ze de ochtend hebben beleefd, na een voedzame lunch nog even spelen, knutselen of lekker nog even buiten in de tuin spelen.

JARIG EN NU?

En mochten je kinderen zich vervelen na school, wat heel goed mogelijk is met alle regels omtrent het Corona virus, is het misschien ook een goed idee om bijvoorbeeld de slaapkamer en kasten op te ruimen, of misschien de zolder of schuur. Buitenspeelgoed een poetsbeurt geven, fietsbanden weer oppompen... er is genoeg te doen!

In mijn vorige blog had ik het over een verlanglijstje en dit is in deze tijd misschien wel extra belangrijk geworden. Ben je nu in deze Corona-tijd jarig, dan is dat absoluut niet leuk! Maar wij hebben in onze webshop een verlanglijstje staan die jij kan invullen. Jouw vriendjes, familie, buren en wellicht Opa en Oma kunnen online die cadeautjes bestellen en dan sturen wij deze op. We pakken deze ook nog voor je in en zo ben je toch nog jarig!

CREATIEF

Tussendoor is het ook belangrijk om creatief te blijven wij hebben complete knutselbundels. Het enige wat je in huis moet hebben zijn -heel actueel-  lege wc-rollen of een schoenendoos! Hebben jullie ook al veel knutselwerkjes gemaakt de afgelopen dagen? De bewoners van verzorgingstehuizen zouden het wellicht leuk vinden als je ze komt brengen in deze voor ouderen eenzame tijd. Neem wel even contact op met het tehuis, hoe je deze knutselwerken kan aanleveren en of het ook daadwerkelijk mag.


Wat kan je nog meer doen om je kinderen gezellig bezig te houden?

Is jouw kind ook zo dol op knutselen? Hier doen ze dat het liefst elke dag. Denk bij knutselen niet alleen aan knippen, plakken en verven. Er zijn namelijk nog veel meer leuke knutselspullen. Denk eens aan hamertje tik, kralen rijgen of play-mais. Wat ook leuk is, is om zelf een houten vogelhuisje te versieren. Of een spaarpot!

BLIJF GEZOND

Ik wens jullie heel veel succes en blijf vooral gezond. Als we met zijn allen goed oppassen dan komt het zeker weer goed. Ik hoop dat je in deze blog weer een aantal leuke ideeën hebt opgedaan die je helpen om de komende tijd zo goed mogelijk en gezellig door te komen. Met wat beter weer worden we ook een stuk vrolijker en kunnen je kinderen lekker in de tuin spelen. 

 

Tot de volgende maand

Lieve groet, Esther

Rating: 0 sterren
0 stemmen

[ M O M O F T W I N S ]


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.