Zwanger worden deel 1

Gepubliceerd op 9 april 2020 om 21:12

ZWANGER WORDEN, WAT ALS HET NIET VANZELF GAAT?

Het is alweer even geleden jullie van mij hebben gehoord. Druk druk! Die corona-crisis. Mijn werk als verpleegkundige is op dit moment extra pittig. Alle bewoners op de woning. Maar geen extra personeel. Dus het is flink aanpoten. Maar samen staan we sterk! Ik vind het zo mooi om te zien, hoe alles nu gebeurd. Hoe iedereen, bijna iedereen.. zich aanpast aan de situatie.Ook petje af voor alle zwangeren op dit moment. En ook voor alle new-mommy’s en daddy’s die (k)raambezoek krijgen. Het is wat he..? Soms heb je misschien het gevoel dat je alleen bent. Maar op dit moment zitten we allemaal in hetzelfde schuitje.

 

GEEN PEIL OP TE TREKKEN

In deze blog wil ik meer gaan vertellen over hoe het voor mij en mijn man was om zwanger te raken. Het is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend dat het gelijk allemaal lukt of dat het überhaupt lukt. Wij zijn dus het stel waarbij het niet gelijk lukte.

Na jaren de pil geslikt te hebben, was het tijd om te stoppen. Wat een grote stap was dit al. Je bent opeens niet meer “veilig”. Ja en nu, toch maar gaan proberen. Maanden gingen voorbij. En mijn menstruatie was erg onregelmatig. Dan zat er weer 30 dagen tussen, maar dan opeens weer 42 dagen. Er was geen peil op te trekken. Na meer dan een jaar bezig te zijn geweest met proberen, hadden we een afspraak in het ziekenhuis bij een nurse practitioner. Een nurse practitioner doet kleinere dingen dan een gynaecoloog op dit gebied. In het ziekenhuis kreeg ik allemaal onderzoeken. Waardoor lukte het zwanger worden niet? Dit wilde wij natuurlijk graag weten.

 

In mijn volgende blog vertel ik jullie meer over de onderzoeken die ik heb gehad.

Stay safe en zorg goed voor elkaar!

 

Liefs, Korry

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.